Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι νεαροί των επεισοδίων Aναζήτηση βάσει τίτλου
Δίωξη εναντίον 13 ανηλίκων, από τους οποίους ο ένας μάλιστα αντιμετωπίζει και κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε την Τρίτη για τα επεισόδια της Δευτέρας στο συλλαλητήριο. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε και στους γονείς τους, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Παράλληλα, ελεύθεροι, μετά την ολονύχτια απολογία τους στην ανακρίτρια Πειραιά και με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 22 νεαροί, που είχαν συλληφθεί στον χώρο «Ρεσάλτο» του Κερατσινίου και εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών, καθώς επίσης και για 4 πλημμελήματα.
Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή-εισαγγελέα, στους 11 νεαρούς δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος, ενώ για τους υπόλοιπους ισχύει η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, της περιοχής όπου μόνιμα διαμένουν.
Επίσης ο «ενοικιαστής» του «Ρεσάλτο» θα καταβάλλει εγγύηση 15.000 ευρώ, από 3.000 ευρώ εγγύηση θα καταβάλλουν 9 άτομα, ενώ από 5.000 ευρώ θα καταβάλλουν 2 άτομα, που σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία διέθεταν τα κλειδιά του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οδό Ερμού 8 στο Κερατσίνι.
Σήμερα δικάζονται στο Αυτόφωρο Πειραιά οι 42 «καταληψίες» του δημαρχείου Κερατσινίου και οι οποίοι κατηγορούνται για πέντε πλημμελήματα.

Εξάλλου, η δίκη των δέκα συλληφθέντων στα Εξάρχεια σε μικροεπεισόδια το βράδυ του Σαββάτου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τις 16 Δεκεμβρίου. Οι δέκα, μεταξύ των οποίων πέντε Ιταλοί, τρεις Αλβανοί και δύο Έλληνες, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για οχτώ αδικήματα. Το δικαστήριο διέταξε την άρση της κράτησης των κατηγορουμένων.
Την ίδια ώρα, εντολή να σχηματισθούν τρεις δικογραφίες έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Η πρώτη για την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο και τον τραυματισμό του πρύτανη. Η δεύτερη για την υποστολή και το κάψιμο της σημαίας και η τρίτη για τον αστυνομικό της Ομάδας Δ που παρέσυρε με τη μηχανή του 55χρονη στην Πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου